Manjak praštanja je često istinski uzrok mnogih bolesti. Pri tome je djelovanje praštanja lako uočljivo, a i medicinski dokazano. Čovjek koji osjeća krivnju nesvjesno osjeća određeni strah. Ta stalna izloženost strahu uzrokuje stalno prekomjerno aktiviranje parasimpatikusa (nadležnog za bijeg) itd. na račun imunološkog sistema. Tako čovjek postaje podložan bakterijama samim tim što osjeća krivnju.

Tko oprosti drugom, njemu je također oprošteno. Trebamo samo osvijestiti gdje i što trebamo oprostiti i onda to i napraviti. Kada želimo nekome oprostiti osoba kojoj želimo oprostiti koja nas je nekim činom na svjesnoj ili nesvjesnoj razini povrijedila uopće ne mora biti prisutna. Oprost se događa u nama samima. Tako dugo dok nešto nije oprošteno prebiva u osobi koja koja još nije oprostila kao tamno energetsko klupko koje je energetski povezano s osobama koje su s tim povezane. To energetsko klupko se naziva ljutnja ili bolje rečeno ono je proizvod  ljutnje i potisnutog bijesa. Tek opraštanjem  se oslobađamo tog tamnog energetskog klupka.

Ako  neko vrijeme imamo problem s zdravljem ili smo neuspješni ili nemamo dobre međuljudske odnose došlo je vrijeme za oprost. Također ako se problemi ponavljaju treba opraštati barem prema samom sebi. Praštanje liječi sve povrede , jača tijelo, dušu i duh. Praštanje nas  oslobađa straha, tuge, ljutnje, kukavičluka, depresije, agresije. Praštanje uklanja sve prepreke i oslobađa se pozitivna energija.

Zato oprosti sam sebi i ljudima oko sebe, prihvatiti se onakvim kakvi jesi,  otpustiti sve krivnje,  optužbe i samooptuživanje. Živi svjesno, živi s punim poštovanjem za osobnu individualnost i imaj hrabrosti pokazati ju.

                                                       >>prijavi se na ovu radionicu